Kom je met de auto naar Zutphen?

Zutphen heeft een parkeergarage achter het station. Wie zijn of haar auto parkeert in Noorderhaven, moet hiervoor betalen. Deze parkeergarage is van NS en wordt verzorgd door Q-Park. De garage telt zo’n 375 parkeerplaatsen. Je loopt dan in 15 minuten naar de finishlocatie.

Je kunt ook parkeren op de Houtwal achter het politiebureau. Parkeren is daar op zondag gratis. Tegenover het politiebureau parkeren achter "Het Plein" mag ook. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Je loopt vanaf deze locatie in 5 minuten naar de Proeflokalen waar de deelnemers zich inschrijven en in 10 minuten naar de finishlocatie in de haven.

DE MOOISTE PLEK VOOR FAMILIE EN FANS

Op de Bult van Ketjen natuurlijk!

Hier heb je de beste plekken.

Start Baaksche Beek

De start is in de Baakscke Beek. Dat is aan de provinciale weg. Er mag geen ophoping van auto's ontstaan. De startlocatie voor de zwemmers is in een weiland. Daar staan auto's van de organisatie en de 100 deelnemers. Daar willen wij geen fans hebben. Kom je op de fiets kijken? Dan kun je je stalen ros buiten het weiland laten staan en dan loop je door het hek direct naar rechts de uiterwaarden in.

Uiterwaarden

Tussen de nieuwe brug en Vispoorthaven is het vrijwel overal toegestaan om in de uiterwaarden een te gaan kijken. Er loopt een wandelpad. Dat kan niet missen.

Bult van Ketjen

Maar de mooiste plek is toch de bult van Ketjen in de bocht van de IJsselkade met direct zicht op de finish. Als je boven op de bult staat zie je de deelnemers van verre aan komen zwemmen. Als er geen hoog water is kun je met de trap naar beneden en op het wandelpad kijken. Je ziet ze dan niet aankomen, maar wel finishen. We vragen je dan wel om niet in het zicht van Koos, onze speaker te gaan staan. 

Nieuwe IJsselbrug

Fietsers en wandelaars kunnen kijken vanaf het fietspad van de de nieuwe brug richting aankomende zwemmers. Het is voor auto's absoluut verboden te stoppen op de nieuwe brug.

VISPOORTHAVEN VERBODEN TERREIN

De Vispoorthaven is niet toegankelijk voor publiek

Hoe aantrekkelijk het ook is om de finish in de haven te bekijken, we laten geen publiek toe op de steigers. De steigers zijn gereserveerd voor zwemmers en de organisatie. Je bent wel welkom in de kantine van Jachthaven W.S.V. Gelre waar je koffie en thee kunt verkrijgen.