HET IS MOOI GEWEEST.

Het was fantastisch, maar het is voorbij

Zutphen 28 - 12 - 2017

Beste zwemmers, vrijwilligers, sponsoren, pers en die iedereen die DVSDZ een warm hart toedraagt,

Elk jaar is De Vrije Slag Door Zutphen weer een hoogtepuntje in mijn agenda. Met enorm veel enthousiasme begon ik in 2009 als voorzitter van DVSDZ. Met een clubje vaste en wisselende mensen werd De Vrije Slag Door Zutphen wat het nu is.

Met spijt laat ik weten dat ik ermee stop. Ik ben ongeneeslijk ziek. Ik heb genoten van elk jaar. Ik genoot van de voorbereidingen, het geregel en natuurlijk het evenement zelf. Dat mijn droom Cortenoever – Zutphen sinds vorig jaar op het programma staat, is  voor mij persoonlijk een absoluut hoogtepunt. Wat was ik daar trots op en blij mee. Dat ik er ook zelf nog bij kon zijn en nog mee kon maken was een kroon op mijn bijdrage aan dit zwemfeestje.

In de laatste tijd die mij nog rest wil ik de levenslust en energie die ik nog heb, gebruiken om afscheid te nemen van het leven, dierbaren om mij heen en de dingen die ik nog kan en graag doe. Het was een zware en moeilijke beslissing, maar het lukt mij niet meer om de energie op te brengen om er in 2018 weer een feest van te maken en de verantwoordelijkheid te dragen die daarvoor nodig is.

In de afgelopen maanden heb ik geprobeerd mijn taken en opgedane kennis over te dragen aan het team. Niets staat volgende edities in de weg. Dat doet me goed. Ik stop er mee met vertrouwen in de toekomst. Binnenkort starten de inschrijvingen voor volgend jaar. Het oude vertrouwde bestuur is aangevuld met nieuwe enthousiaste leden. Binnenkort kun je lezen wie dat zijn en wat de plannen voor 2018 zijn. Op de achtergrond zal ik me nog een klein beetje bemoeien met organisatorische dingen en ik hoop er volgend jaar bij te zijn, maar dat zal dan als toeschouwer zijn.

Ik hoop jullie dan te zien.

Met sportieve groet, Paul Post