Het bestuur

 

Prettig om kennis te maken!

Even voorstellen...

bestuur

Als organisatie bestaan we sinds 2009. Toen vond de eerste editie van De Vrije Slag Door Zutphen plaats. Na drie succesvolle edities van DVSDZ waren we zo groot dat wij, allen lid van zwemvereniging ZZ & PC De IJsselmeeuwen, besloten op eigen kracht verder te gaan om het open waterzwemmen in Zutphen op de kaart te zetten. Op 16 februari 2012 was de "Stichting De Vrije Slag Door Zutphen" een feit.

Na de vijfde editie in 2013 heeft het bestuur afscheid genomen van Rob Gerritsen. In 2014 heeft Reinier Feith besloten om te stoppen na zes jaar trouwe dienst. Hij werd opgevolgd door Joan Prummel. Joan heeft in verband met zijn werkzaamheden het stokje doorgegeven aan Marcel Timmer die na een jaar zijn bestuursrol niet langer kon combineren met zijn wek. Het bestuur bestaat op dit moment uit:

  • Paul Post (voorzitter)
  • Felix Post (veiligheidscoordinator)
  • Judith Post (secretaris)
  • Raymond Govaers (penningmeester)

Hoe we zijn begonnen

Zoals vaker bij evenementen het geval is, is De Vrije Slag Door Zutphen begonnen als een eenmalig geintje.

Meer dan een halve eeuw geleden was de laatste zwemtocht in De IJssel bij Zutphen. Wij, van De Vrije Slag Door Zutphen waren in 2009 van plan dat evenement nieuw leven in te blazen. Om ervaring op te doen en te onderzoeken of die droom ooit werkelijkheid zou kunnen worden zijn we begonnen met een prestatietocht in De Berkel. Dit jaarlijkse feestje zal blijven bestaan.

Sinds 2015 organiseren we met wielervereniging ETP en Atletiekvereniging Hanzesport op de derde zondag van september Triatlon Zutphen , een echte stadstriatlon. Daarom hebben we gezamenlijk Stichting Triatlon Zutphen opgericht.

O ja, nog even over die zwemtocht in de IJssel.... die kwam voor het eerst op de agenda in 2016. We noemden hem H2O Zutphen. Dat was zo'n enorm succes dat we daarna hebben besloten dat De Vrije Slag Door Zutphen sinds 2017 een tweedaags evenement is .

Onze contactgegevens.

Adres:

Secretariaat DVSDZ

Braamkamp 125

7206HE Zutphen

Tel: 0575 526747

Email:

info@devrijeslagdoorzutphen.nl

Rekening nummer:

NL59ABNA0402594991

KVK:

54710200 in Apeldoorn