Programma

Benieuwd hoe de dag gaat verlopen?

Hoe ziet het programma eruit?

De kilometervreters zijn als eerste aan de beurt. Zij gaan het meeste water van alle deelnemers zien: 3000 meter. Iedereen is uitgenodigd om ze hard aan te moedigen! Deelnemers kunnen alle informatie op deze pagina terug vinden.
De tweede afstand van de dag is de 500 meter. Dit is de ideale afstand voor beginnende zwemmers, jonge waterratten en families. Van tevoren inschrijven kan niet. Je schrijft je een half uur voor de start in aan de wedstrijdtafel.

Bekijk de start van de 500 meter

De 1500 meter is een flinke uitdaging en vandaar dat veelal geoefende zwemmers meedoen. Zij gaan om 13:30 het water in. Doe jij zelf mee? Of kom je de zwemmers aanmoedigen? Meer details over inschrijving en tijdsregistratie.

Bekijk de start van de lange afstanden

Om kwart voor twee gaan de 250 meter zwemmers het water in. Wederom een kortere afstand die voor veel zwemmers een spannende uitdaging is. Van tevoren inschrijven kan niet. Je schrijft je een half uur voor de start in aan de wedstrijdtafel.

Bekijk de 500 meter start van een eerdere editie

Last but not least: de Halve Mijl meter. Dit is sinds de eerste editie van DVSDZ al de populairste zwemafstand. Ooit zijn we begonnen met de 750meter; maar recente meettechnieken hebben bewezen dat de zwemmer maar liefst 920meter zwemt! En zo is de Zutphense Halve Mijl geboren. Ook dit jaar hebben we besloten om met dit knallende nummer te eindigen! Je leest hier meer over de inschrijfprocedure en tijdsregistratie.

Om 14:00 vertrekt de stoet zwemmers lopend vanaf de IJsbaan naar het startpunt bij de kanostoep aan de Hobbemakade (bij de kerk). Trek een badjas of iets dergelijks en vergeet vooral niet simpele schoenen of slippers.

Bij het startpunt aangekomen, kun jij jouw tas met badjas en schoenen afgeven aan de organisatie. Vervolgens zorgt de organisatie ervoor dat je spullen eerder terug zijn dan jijzelf.

En nog wat tips voor de slimme deelnemer...

  • Na ontvangst startbewijs heb je nog ruim genoeg tijd om je om te kleden.
  • Trek een badjas of iets dergelijks en vergeet vooral niet eenvoudige schoenen of slippers.
  • Neem niet teveel spullen mee: laat zoveel mogelijk bagage achter in de kantine.
  • Let zelf bij aankomst op jouw tijd. Er loopt een klok. Wij klokken de tijden van deze afstand niet.

Dit is de start van vorig jaar

Op zoek naar het adres en info over parkeergelegenheid? Bekijk locatie & faciliteiten

Bekijk alle afstanden en claim je startbewijs!Bekijk meer

Kom jij hard aanmoedigen?

Doet jouw familie, vriend of kennis mee? Dan kunnen we jou toch zeker ook verwachten bij de Berkel? Met of zonder toeter; iedereen is welkom. Het is altijd een gezellige drukte-van-jewelste en het is meestal heerlijk weer. Er is goed zicht op het parcours dus je hoeft niets te missen. We vertellen je graag waar je kunt gaan staan om jouw zwemmer of zwemster te bekijken!
Lees meer