Wat was het weer een heerlijk waterfeestje. Het weer was prima. Prachtige prestaties en de deelnemers hebben er weer een mooi evenement van gemaakt. We willen jullie heel erg hartelijk bedanken voor jullie komst. Volgend jaar weer? Zet het dan maar vast in je agenda op 19 augustus.

nieuws

(foto: start 3000 meter)

Ons jaarverslag 🙂

Het rekenwerk is gedaan. De feiten: Mensen die er in 2015 voor hebben gekozen om hun inschrijving door te zetten naar 2016 zijn automatisch op de lijst voor 2016 gekomen. Dat waren er 201. Het totaal voorinschrijvingen in 2016 was 160. (En elke geannuleerde plek op 1,5 en 3 km gaven we tot 17 augustus zo snel mogelijk vrij en deze zijn vrijwel direct bezet.) Op papier bleven die twee afstanden dus propvol. Het aantal daginschrijvingen inclusief de vrijgekomen last minute plakken was 65. Er waren dus 426 inschrijvingen totaal. Zoveel zwemmers zijn er niet het water ingegaan. Uit de categorie inschrijvers die zich uit 2015 heeft laten doorzetten naar 2016 zijn 93 inschrijvers zonder afmelding niet op komen dagen voor de halve mijl, 1500 en 3000 meter en dus niet aan de start verschenen. De reden weten we niet. (vakantie? Vergeten? Geen idee) Over alle afstanden zijn 287 mensen daadwerkelijk werkelijk gestart. Volgend jaar start de teller gewoon weer bij 1. Wel zo duidelijk.

start 250

(foto: start 250 meter)

Cliché

Het klinkt als zo’n cliché, maar we menen het vanuit de grond van ons hart. Meer dan 40(!) vrijwilligers hebben hun zaterdag beschikbaar gesteld om het voor jou mogelijk te maken om te zwemmen. Ze schreven je in, schonken jouw koffie of ranja in, hielden je in de gaten, poetsen het toilet, regelden het verkeer, namen de pers mee voor een boottochtje, sloegen een deken om je heen als je het koud had, bleven naast je varen als je het even moeilijk had………… Wat zijn wij er trots op dat ze dit voor ons en voor jou willen doen!

Behalve die vrijwilligers hebben we ook geld en materialen nodig. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Klokken, steigers, etenswaren, drinken, prijsjes, bloemen badmutsen en ga zo maar door. Ook daar betalen we niks of weinig voor. Daarom lukt het het elk weer om jou een nieuw shirt of medaille als aandenken mee te geven en hoeft de prijs om mee te doen als sinds 2010 niet te stijgen.

Meer zien van deze editie?

Jos Beekman deed voor het eerts mee en zwom 1500 meter. Jos maakte een korte video van zijn reis en het evenement.

Lokaal Gelderland maakte ook een leuk filmpje en ook Omroep Gelderland was weer van de partij voor een nieuwsitem

Kijk ook even of Harry Gelderman jou heeft vastgelegd op de gevoelige plaat of Dennis van der Toorn Vrijthoff voor Achterhoek Foto of Gerard Kiezebrink voor FotoVideo Zutphen

Hou je ook onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven. Vorige week alleen al kregen we er 33 volgers bij.

Jacomina schreef een blog over haar 3 kilometer.

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar! Wil je onns iets laten weten? Graag! Geef hieronder jouw reactie

Groeten, Judith, Felix, Raymond, Marcel Paul