Korte baan: 250 en 500 meter

De korte afstanden 250 meter en 500 meter zijn uitermate geschikt om je eerste open water ervaring op te doen of met het hele gezin aan deel te nemen. Je moet minimaal 5 jaar zijn en in bezit zijn van diploma B. Voorinschrijving is niet mogelijk. Je schrijft je in aan de inschrijftafel. De prijs voor de afstanden is €5 per persoon. Je kunt al wel vast je zwemcv vullen en de voorwaarden accepteren door het formulier hieronder in te vullen. Dat scheelt dan weer gedoe aan de inschrijftafel.

Zutphense Halve Mijl

Onze hekkesluiter en ons koningsnummer. De afstand is 920 meter. Een feestje voor deelnemers. Eerst loop je met alle deelnemers in een feestelijke optocht naar de start in de stad en dan zwem je een pracht parcours terug. (Wij zorgen da je badslippers eerder terug zijn bij de finish dan jij) Om deel te nemen moet je minimaal 8 jaar zijn en in bezit van diploma B. Je kunt erop gokken dat er aan de starttafel nog inschrijfbewijzen voor €15 te koop zijn, maar je bent zeker van een startbewijs en voordeliger uit bij voorinschrijving. Je betaalt dan €10.

1500 en PP3000 meter

Ook dit jaar kun je kilometers verslinden in de Berkel. Je hebt de keuze uit de 1500 en PP3000 meter. Als je een beetje doorzwemt kun je ze allebei doen. Om deel te nemen moet je minimaal 10 jaar zijn en in bezit van diploma B. Je bent zeker van een startbewijs en voordeliger uit bij voorinschrijving. Je betaalt dan €15. De kans dat er nog inschrijfbewijzen aan de kassa te verkrijgen is klein. Ze kosten dan ook nog eens tien euro meer.

Vul jouw zwem-cv en stem in met onze voorwaarden

Lees ook dit voordat je je winkelwagentje vult:

Deelname aan De Vrije Slag Door Zutphen is alleen toegestaan na inschrijving.
Je ontvangt bij inschrijving een cap of badmuts. Deze dient de gehele tocht op te blijven en zichtbaar te zijn voor de controleurs en de speaker.
Duiken en onder water zwemmen is niet toegestaan. De start begint op een lijn in het water.
Blijf rechts van het midden zwemmen. Hinder andere zwemmers niet. Maak ruimte voor een eventueel passerende (fluister)boot of kano.
Ga bij kramp of opgeven op tijd naar de kant waar het fietspad ligt en wacht daar op een EHBO-er of roep naar een van de volgboten. Ga bij voorkeur niet aan de kant van de tuinen uit het water. Lees ook ons noodweerscenario
Natuurlijk ben je euforisch maar... vergeet niet om je cap in te leveren bij de inschrijftafel. Je ontvangt dan je medaille of t-shirt. De badmuts (1500 en 3000 meter) mag je houden.
Er zijn geen speciale kledingeisen aan de prestatietocht gesteld. Deelnemers mogen zonder meer in een wetsuite zwemmen. Zwemmen met pullboy is ook geen enkel probleem. Draag bij voorkeur een zwembril of duikbril.
Volg aanwijzingen van organisatoren op. De organisatie kan bij twijfel besluiten een deelnemer niet te laten starten of uit de tocht te halen als zwemvaardigheid onvoldoende is.
Ook al is er geen sprake van een officieel aangemelde wedstrijd en hoeven we niet aan allerlei KNZB-vereisten te voldoen; we hebben wel rekening te houden met omstandigheden. Hoewel de Berkel vrij toegankelijk is, zwemmen we langs prive-tuinen. Uiteraard willen we niet dat omwonenden last van ons hebben.
Tot en met de editie in 2013 vaarden er ook fluisterboten tijdens de zwemtocht. Beide organisaties hebben afgesproken dat vanaf 2014 geen fluisterboten varen tijdens de drukke zwemafstanden. De fluisterschippers stellen wel boten ter beschikking voor pers en EHBO. Dat is natuurlijk een geweldig gebaar!
Stichting De Vrije Slag Door Zutphen heeft een evenementenverzekering. Deze verzekering dekt calamiteiten en onvoorziene omstandigheden. Deelname geschiedt wel op eigen risico. Elke deelnemers dient daarom bij voorinschrijving akkoord te gaan met de vrijwaringsverklaring, Dit doe je door digitaal informatie aan te leveren via het zwemcv en onze voorwaarden te accepteren.