De 3000 meter

Voor de echte kilometervreter
De 1500 meterDe 3000 meter is de langste zwemtocht van dit jaar. Hier komen veelal geoefende zwemmers op af. Ben jij goed getraind en wil jij zoveel mogelijk water uit de Berkel verkennen? Grijp dan nu je kans.

De deelnemers zwemmen vanaf de ijsbaan richting de stad en keren daar om. De echte geluksvogels zijn de deelnemers aan de 3km; zij kunnen de stad twee keer bekijken vanuit het water.

Vooraf inschrijving is ten zeerste aanbevolen. Dit is de enige manier waarop jij je kunt verzekeren van deelname.

Wil jij zeker zijn van je plekje in het water? Meldt je in dat geval aan voor 15 augustus. Inschrijvingen verlopen snel en eenvoudig via inschrijven.nl (externe link). Hier kun je betalen via Ideal.

Let op: inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk, en daarom raden wij dit af. Het is natuurlijk ook geruststellend om alvast zeker te zijn van deelname 🙂

Deelname aan de 1500 meter kost 10 euro (bij vooraanmelding).

Inschrijven op de dag zelf kost je 15 euro. Ons advies: bespaar die vijf euro en claim je plek al van tevoren.

Onze partner WIZZ heeft een nieuw tijdsregistratiesysteem ontwikkeld genaamd “CapTime”. Dit is het eerste jaar dus het is allemaal erg spannend. De verwachtingen zijn positief, maar we vragen je ook rekening te houden met enige kinderziekten.

Voor inschrijvingen op de dag zelf: het kan zijn dat daginschrijvingen niet ingevoerd kunnen worden in “CapTime” vanwege drukte. Natuurlijk zou dit erg jammer zijn, dus voorkom dit door gebruik te maken van voorinschrijving.

De tijden worden na afloop op deze site geplaatst. Je hoeft ons niet te mailen; we doen onze best om de tijden zo snel mogelijk online te zetten.

BELANGRIJK: Deelnemers ontvangen een genummerde badmuts. Deze badmuts moet zichtbaar zijn voor de tijdswaarneming. Na afloop mag je de badmuts houden.

Zoals vanouds zetten een klok neer bij de finish. Daarop kun jij ook je eigen tijd zien. Onze ervaring wijst uit dat veel zwemmers vergeten te kijken; zorg dus voor een stopwatch (of gebruik je telefoon) en vraag jouw aanhang om de tijd te klokken.

Bekijk programma

Instructies en starttijden

We raden iedere zwemmer aan om de instructies en het dagprogramma goed te bestuderen vooraf. En vergeet vooral niet om je alarm te zetten; je kunt je startbewijs ophalen tot een half uur voor de start.
Ik ben erbij!

3000 meter: Here we come?!

Twijfel niet langer en reserveer een plekje tijdens Nederlands leukste zwemevenement. De betaling verloopt vertrouwd via ideal.