De Zutphense Halve Mijl

Onze publiekstrekker
Actiefoto!De allereerste keer noemden we deze afstand 750 meter. Dat was bij benadering. Het bleek iets meer. 850 meter dachten we. Bij een nauwkeurige meting in 2014 bleken de zwemmers 920 meter te zwemmen. Dat is precies een halve mijl. Daarom noemen we deze afstand sindsdien ook wel Zutphense halve mijl

Deze afstand is veruit onze meest populaire afstand. Meer dan 150 zwemmers gaan tegelijkertijd het water in om op pad te gaan naar de finish. Sinds 2014 is deze afstand de spetterende slotact van dit ware zwemspektakel! Vergeet dus vooral niet om je omgeving in te lichten over jouw avontuur in de Berkel! Want niemand wil dat natuurlijk missen. Wederom is er prima uitzicht gedurende jouw tocht. Nu alleen nog duimen voor mooi weer 😉

Vooraf inschrijving is ten zeerste aanbevolen vanwege de populariteit tijdens eerdere jaren. Wil jij zeker zijn van je plekje in het water? Meldt je in dat geval aan voor 15 augustus. Inschrijvingen verlopen snel en eenvoudig via inschrijven.nl (externe link). Hier kun je vooraf betalen via Ideal. Naast de eeuwige roem, ontvang je ook een t-shirt na inlevering van je cap. Wil je liever een medaille om je nek hangen? Dat kan ook. Let op: we kunnen aanmelden ter plekke niet garanderen vanwege de populariteit. We raden je wederom aan om je vooraf in te schrijven.
Jouw bijdrage voor deelname aan de 850 meter is 10 euro op basis van vooraanmelding. Inschrijven op de dag zelf kost je 15 euro. Ons advies: bespaar die vijf euro en claim je plek al van tevoren.
Onze partner WIZZ heeft een nieuw tijdsregistratiesysteem ontwikkeld genaamd “CapTime”. Dit is het eerste jaar dus het is allemaal erg spannend. De verwachtingen zijn positief, maar we vragen je ook rekening te houden met enige kinderziekten. We zetten zoals vanouds een klok neer bij de finish. Daarop kun jij ook je eigen tijd zien. Onze ervaring wijst uit dat veel zwemmers vergeten te kijken; zorg dus voor een stopwatch (of gebruik je telefoon) en vraag jouw aanhang om de tijd te klokken.
Bekijk programma

Instructies en starttijden

We raden iedere zwemmer aan om de instructies en het dagprogramma goed te bestuderen vooraf. En vergeet vooral niet om je alarm te zetten; je kunt je startbewijs ophalen tot een half uur voor de start.
Ik ben erbij!

Klaar om in te schrijven?

Schrijf je in via deze pagina. De betaling verloopt vertrouwd via ideal. Wacht niet te lang en claim jouw plekje in het water!