Wat je moet weten

We zijn het hele jaar bezig met DVSDZ. Lees hier hoe.
Stichting De Vrije Slag Door Zutphen organiseert graag en met heel veel plezier evenementen in open water. Als we iets doen, doen we dat goed. Maar hoe doen we dat nou precies?

We beginnen vroeg

Een geslaagd evenement vraagt om een goede voorbereiding. Wij bespreken onze plannen met veiligheidsadviseurs van o.a. de gemeente. Natuurlijk krijgen we alleen een vergunning als we zaakjes op orde hebben; en dat is maar goed ook!

We leren nog altijd

Ieder jaar sneuvelt het deelnamerecord weer. De complete organisatie wordt daarom steeds weer uitgedaagd door deze toenemende populariteit. Door hulp van buiten en onze eigen leervermogen, brengen we verbeteringen snel in de praktijk. Wij geloven zelf dat dit één van de redenen achter het succes van de tocht is.

Schoonmaken voor gevorderden

Voorafgaand aan het evenement hebben we overleg met het waterschap over de waterkwaliteit en stroming.  Duikers maken een paar dagen voor de tocht het hele traject schoon (bedankt Albacare!). Tijdens onze evenementen zorgen tientallen vrijwilligers, verkeersregelaars en EHBO’ers voor een veilig en ordelijk zwemevenement.

Evalueren, evalueren en evalueren

Door alle jaren ervaring weten we wat werkt. En dat komt zeker doordat we eerlijk zijn naar elkaar en goed proberen te luisteren naar deelnemers. Op deze manier geloven wij dat “de Slag” toch nog verbetert kan worden, ieder jaar weer.

We verwachten ook iets van jou

Wij geloven in samendoen zoals je waarschijnlijk al door hebt. Samen met de vrijwilligers, sponsoren, media, publiek en deelnemers.

Daarom kun je op deze pagina’s meer lezen over de regels , jouw verantwoordelijkheden en wat je kunt verwachten van de waterkwaliteit .

Tot slot kunnen we je ook vervelen met een geschiedenislesje  en uitleg over onze keuze  voor de Berkel als open water zwemlocatie.