Over de Vrije Slag door Zutphen

Een (veel te) beknopte beschrijving van de leukste zwemtocht.
De Vrije Slag Door Zutphen is een jaarlijks zwem-evenement op de derde zaterdag van augustus. Enkele honderden zwemmers verkennen de wateren van het Zutphense Berkel. De Vrije Slag Door Zutphen is een prestatietocht, en dus geen wedstrijd.

Zwemmers spreken van een gezellig evenement en vinden het fantastisch dat minder ervaren en fanatieke zwemmers gezamenlijk in het water liggen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden variërend van 250 tot 3000 meter. Zowel fanatieke sporters als hele gezinnen kunnen meedoen. Sportief genieten van de fantastische sfeer en heerlijk een stuk zwemmen; dáár gaat het om bij deze tocht.

Geen wedstrijd, maar doen jullie wel aan tijdswaarneming?

We hebben het evenement niet aangemeld bij de KNZB. Het is dus geen wedstrijd. Maar we begrijpen natuurlijk wel dat een aantal deelnemers reuze nieuwsgierig is naar hun tijd. En geef ze eens ongelijk! Daarom zijn er voor de volgende afstanden hulpmiddelen aanwezig om toch je tijd te klokken:

  • 920 meter: Er staat bij de finish een klok. Vergeet niet om te kijken 😉
  • 1500 en 3000 meter: Er staat tevens een klok bij de finish. Daarnaast draaien we ook een proef met ons nieuw ontwikkelde tijdsregistratie-systeem.

De tijden van de 1500 en 3000 meter verschijnen op www.uitslagen.nl en op onze website.

Alle deelnemers dienen de vrijwaringsverklaring te kennen en ondertekend in te leveren voor de start. Deze verklaring vindt je terug op de inschrijfpagina.