BERKEL

BERKEL

Dit jaarlijkse zwemevenement in de Berkel is geschikt voor elke zwemmer. Als vanouds kun je kiezen voor 250 m. , 500 m. , 920 m. , 1500 m., 2000 m. of 3000 m. De Vrije Slag Door Zutphen is een prestatietocht en geen wedstrijd. Iedereen die kan zwemmen en een zwemdiploma B heeft, kan meedoen. Zwemmers spreken van een gezellig evenement en vinden het fantastisch dat minder ervaren en fanatieke zwemmers samen zwemmen.

 

Korte baan: 250 m. en 500 m.

De korte afstanden 250 meter en 500 meter zijn uitermate geschikt om je eerste open water ervaring op te doen of met het hele gezin aan deel te nemen. Je moet minimaal 5 jaar zijn en in het bezit van zwemdiploma B. 

Je schrijft je in aan de inschrijftafel, (voorinschrijving is niet mogelijk). De prijs voor de afstanden is €5 per persoon. Je kunt al wel vast de voorwaarden doorlezen en accepteren. (dat scheelt dan weer tijd aan de inschrijftafel).

 

 

 

Zutphense Halve Mijl

De afstand is 920 meter en een feestje voor alle deelnemers vanaf 8 jaar .  En nieuw dit jaar is, dat we ook hier gebruik gaan maken van tijdwaarneming! Let op: het bijbehorende polsbandje moet je na afloop wel weer inleveren bij de inschrijftafel want het zou toch jammer zijn als we deze door moeten berekenen als we het niet van je terugkrijgen. Hoewel het plezier natuurlijk voorop staat is het ook leuk om te weten welke tijd je gezwommen hebt.


Na een feestelijke optocht met alle deelnemers naar de start in de stad, zwem je een pracht parcours terug. (Wij zorgen dat je badslippers eerder terug zijn bij de finish dan jij). 

Om deel te nemen moet je in het bezit zijn van zwemdiploma B. Je kunt erop gokken dat er aan de starttafel nog inschrijfbewijzen voor €20,00 te koop zijn, maar je bent zeker van een startbewijs en voordeliger uit bij voorinschrijving (je betaalt dan €15,00).

 

 

 

 

 

1500 m. en Koningsnummer: Paul Post tocht (3000 m.)

Ook dit jaar kun je kilometers verslinden in de Berkel.

Je hebt de keuze uit de 1500 meter en Paul Post 3000 meter. Wil je ze allebei zwemmen? Met een beetje doorzettingsvermogen haal je het!  We starten dit zwemevenement dan ook met het Koningsnummer.

Om deel te nemen moet je minimaal 12 jaar zijn en in het bezit van zwemdiploma B. Je bent zeker van een startbewijs en voordeliger uit bij voorinschrijving. Je betaalt dan €15,00. De kans dat er nog inschrijfbewijzen aan de kassa te verkrijgen zijn, is klein. Ze kosten dan ook nog eens vijf euro meer.

 

 

 

 

Zutphense Mijl

Nieuw in deze editie is de ca. 2000 m. schoolslag!

Deze prachtige tocht, waarbij je de hele route alleen maar schoolslag zwemt,  start bij de IJsbaan en voert je langs een van de mooiste plekjes van Zutphen. Je zwemt tot aan de Berkelpoort en maakt vervolgens een bocht om direct weer gang te zetten naar de finish bij de IJsbaan.

Om deel te nemen moet je minimaal 12 jaar zijn en in het bezit van een zwemdiploma B.

 

 

 

 

 

 

BERKELTOCHT 2020 AFGELAST!

Vanwege de huidige landelijke richtlijnen wat betreft evenementen zien wij ons helaas genoodzaakt om dit jaar de zwemtocht door de Berkel af te blazen.

Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer het leukste open water evenement van Nederland kunnen organiseren op zaterdag 21-08-2021.

 

 

Voorwaarden

Voor deze open water wedstrijd zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Bij deelname aan deze wedstrijd ga je hiermee akkoord. Lees hier onze voorwaarden.