IJSSEL

IJSSEL

Cortenoever – Zutphen

Een prestatietocht van 6020 meter in de IJssel

In 2016 hebben we met veel succes H2O Zutphen georganiseerd. Een tochtje van haven naar haven. De belangstelling was groot en de ervaringen waren goed.

Wij én de deelnemers hebben bewezen dat zwemmen in de IJssel geweldig is. Iedereen die ons een beetje kent, had kunnen vermoeden dat we het deden met in ons achterhoofd de gedachte om de oorspronkelijke tocht Cortenoever – Zutphen nieuw leven in te blazen.  

In 2017 was er een try-out van de monstertocht van Cortenoever naar Zutphen: DVSDZ IJSSEL. Helaas zal er in 2018 geen editie van Cortenoever- Zutphen zijn.

 

Strenge regels voor DVSDZ IJSSEL

Zwemmen in grote rivieren is verboden. Toch kregen we in 2017 van RWS een vergunning voor onze zwemtocht, maar dan wel onder strenge voorwaarden. Het uitgangspunt was dat zwemmers binnen 10 meter vanaf de rechteroever of kribben moesten blijven om de vergunning te behouden. Lukte dit niet dan zou het einde verhaal zijn en dus einde traditie.

Omdat er in de editie van 2017 meerdere zwemmers zelfs midden in de IJssel zijn gaan zwemmen heeft RWS strengere eisen gesteld aan de editie van 2018.

We hebben er alles aan gedaan om hieraan te voldoen ( o.a. meer begeleidingsboten, een massastart, bogen langs de kant waar zwemmers onder door moesten etc ) maar helaas was dit voor RWS niet voldoende om de vergunning af te geven.

Omdat RWS geen vergunning geeft krijgen we ook van de Gemeente geen vergunning en houdt het dus op.

 

Voorwaarden

Voor deze open water wedstrijd zijn onze voorwaarden van toepassing. Bij deelname aan deze wedstrijd ga je hiermee akkoord. Lees hier onze voorwaarden.